petak, 15. februar 2019.
Zrenjanin

Kajak: Milan Zvekić najbolji na prvesntvu Srbije u trci na 5.000 metara

Šesnaestogodišnji Zrenjaninac Milan Zvekić, osvojio je zlatnu medalju na prvenstvu Srbije u kajaku na 5.000 metara, u kategoriji kadeta. 

Milan Zvekić, budući veterinarski tehničar, bavi se kajakom oko četiri godine i trenira ga u zrenjaniskom klubu „Begej“. U nedelju, 15. aprila održano je prvenstvo Srbije u trkama na 5.000 metara, na kojem je u kadetskoj konkurenciji Milan Zvekić osvojio zlatnu medalju.

Proteklog vikenda održan je i Kup Srbije za sve kategorije, koje je bilo ujedno i izbor za reprezentaciju.

U trci na 1.000 metara osvojio sam bronzanu medalju. Prvo četvoro bi po pravilu trebalo da uđu u reprezentaciju. Nadam se da će me pozvati, da ću nositi dres nacionalnog tima i da ću učestvovati na različitim međunarodnim takmičenjima – kaže mladi sportista.

Zvekić priznaje da je očekivao uspeh na ovim takmičenjima jer je uložio dosta truda koji se na kraju isplatio.

Iskreno da kažem, jesam očekivao medalju jer sam odsta trenirao, pazio na ishranu i malo izostajao i iz škole. Profesori su za to imali razumevanje i podržavali me, kao i svi ostali, kako Kikinđani tako i Zrenjaninci. Iako je bilo jako teško, sa velikom voljom i željom sam vežbao za takmičenje. 

Mladog kajakaša u avgustu očekuju vojvođansko i državno prvenstvo, a ukoliko postane član reprezentacije očekuje ga i učešće na takmičenju za mlade olimpijske nade, koje će u junu biti održano u španskom gradu Taragoni.

Pratite Banatske Vesti na FB
error: Content is protected !!