utorak, 22. januar 2019.
Vršac

Vršac: Prolećno uređenje grada

Zaposleni u EJ Komunalac JKP Drugi oktobar svakodnevno su angažovani na uređenju grada. Ovog proleća, obim radova proširen je na ceo grad, kao i na prilaze ka njemu. 

U okviru, sada već tradicionalne akcije „April mesec čistoće“ pored redovnih aktivnosti urađen je niz drugih aktivnosti na uređenju grada. Najvidljivije je postavljanje travnog busena na Svetosavskom Trgu, na kome je prethodno postavljen zalivni sistem.

Zamenjene su klupe na Trgu svetog Teodora Vršačkog i u Balkanskoj ulici, a urbani mobilijar je postavnjen duž ulica kojima pešaci najčešće prolaze- Vuka Karadžića, Sterijina, Omladinski Trg, Dositejeva.

U glavnoj šetačkoj zoni, postavljeni su cvetni stubovi, a na stubovima javne rasvete postavljene su viseće korpe. U zimskom periodu, pripremljeno je 35000 komada sadnog materijala, koje RJ Zelenilo raspoređuje po cvetnim rundelama.
Počelo je i uređenje jezera pred kupališnu sezonu, a do prvomajskih praznika biće detaljno očišćen Vršački breg do Planinarskog doma.

U istoj akciji očišćeni su prilazni putevi, sakupljeno je smeće na potencijalnim deponijama, a odnet je i kabasti otpad sa svih lokacija u gradu.

 

Pratite Banatske Vesti na FB
error: Content is protected !!