nedelja, 24. mart 2019.
Vršac

Vršac: Predstava za decu „Aska i vuk“ u utorak

U utorak, 21. avgusta u Muzičkom paviljonu na Gradskom trgu, biće igrana predstava za decu „Aska i vuk“. Početak je u 19 časova. 

Ilustracija: Dušan Duca Gađanski

Predstava „Aska i vuk“ rađena je po motivima pripovetke Iva Andrića. Simbolizuje borbu umetnosti kao pozitivnog stvaralaštva, uz pomoć igre, protiv negativnih osobina. Aska je neobična i vesela ovčica koja na strmim livadama vežba svoje baletske koreografije ne sluteći da će je balet, veština i dar koji poseduje, spasiti od gladnog Vuka.

Pretvarajući se da je on dobronamerni meda Vuk nesvesno postaje opčinjen njenom igrom i lepotom. Skrhan što je u svom čoporu neprihvaćen, jer nije zao kao njegova braća vukovi, on, rešen da se promeni,odlučuje da donese plen, naivnu Asku, kao dokaz svoje promene čoporu kako bi ga oni prihvatili. U tome ga ometa Askina lepota i Askin dar za igru kao i njene divne osobine koje ga potpuno oplemenjuju. Ona mu pokazuje da je pravi prijatelj i drugarica, uči ga da broji i da pleše. Kroz niz igrica, imitacija i pošalica, on potpuno zaboravlja svoju prvobitnu nameru da naudi Aski.

Predstava simbolizuje borbu lošeg i dobrog kroz umetnost.

 

 

Pratite Banatske Vesti na FB
error: Content is protected !!