petak, 15. februar 2019.
Vršac

Kulturni centar Vršac: Pesničko veče Slobodana Milinkovića u četvrtak

Pesničko veče Slobodana Milinkovića biće održano sutra, 2. avgusta sa početkom u 19 sati na muzičkom paviljonu na gradskom trgu u Vršcu. Ovim programom Kulturni centar Vršac počinje manifestaciju Vršačko kulturno leto.


Pored pesnika, u programu učestvuju: Miroslava Kućančanin, Danica Černih, Ksenija Joksimović i Sanja Vukelić. Moderator programa je Verica Preda. Muzički deo programa upotpuniće Petru Lapadan i Arva Ervin.

Slobodan Milinković rođen je 1943. godine u selu Dubu, u opštini Bajina Bašta. Detinjstvo provodi u Vršcu gde završava osnovnu školu, nakon koje upisuje Mornaričku srednju brodsku školu u Divuljama kod Splita. Kao starešina JRM radi na brodovima i završava Fakultet organizacionih nauka posle čega svoju karijeru nastavlja u Mornaričkoj vojnoj akademiji kao starešina pitomaca. Plovio je brodom „Galeb“, Titovom rezidencijom na moru, sa pitomcima Pomorske akademije po Sredozemlju. Dve godine bio je starešina pitomcima-studentima stranih ratnih mornarica. Studenti su bili iz Libije, Iraka, Alžira, Bangladeša i Palestine. Penzionisan je 1991. godine kao viši mornarički oficir, napušta Split i vraća se u svoj Vršac kojem posvećuje većinu svojih pesama.

Pratite Banatske Vesti na FB
error: Content is protected !!